Cestovní pojištění

Ať už jedete na dovolenou k moři nebo se vydáte do zahraničí na aktivní dovolenou do hor, jednu věc byste měli mít společnou, a to je cestovní pojištění, které bude přesně nastavené na činnosti, které chcete na své dovolené provozovat.

Být dobře pojištěný na zahraniční dovolenou vám může ušetřit značný peníz. Ono stačí, abyste byli kousek za hranicemi na Slovensku, třeba v Nízkých Tatrách, a pokud se vám stane úraz a bude muset pro vás přiletět vrtulník, bez řádného pojištění to bude pěkně drahá dovolená.

Další zdravotní problém, který se vám v dnešní době může přihodit je, že v cizině onemocníte covidem. Dnes už není problém nemoc samotná, ale pokud budete mnít horší průběh a budete muset zůstat v místní nemocnici na dýchacím přístroji, zatímco vaše letadlo už odletí s ostatními účastníky zájezdu domů, opět se vám dovolená značně prodraží.

vrtulník

Cestovní pojištění není žádná velká finanční položka, která by vám prodražila cenu za dovolenou, ale jednoznačně vám ušetří spoustu peněz, které byste museli zaplatit za ošetření v zahraničí. V rámci pojištění může být také zaplacení zpáteční cesty.

Zdravotní pojištění máme v rámci republiky všichni, ale pokud překročíte hranici, je jen na vás, zdali se necháte pojistit, nebo risknete, že v případě úrazu budete vše hradit sami a po příjezdu domů si vezmete nebankovní hypotéku FAHD, protože věřte nebo ne, ale takový úraz na Slovensku nebo v Rakousku v horách, kdy by bylo nutné použít k vaší přepravě vrtulník, to se lehce může i s pobytem v nemocnici dostat na 300.000,- Kč.

úraz

Cestovní pojištění je odstupňováno podle toho, jestli se jdete koupat do moře nebo jestli jdete lozit po skalách. Pojistit si můžete i ztrátu kufrů na letišti nebo zpožděný let.

Utrácíme velké sumy za dovolenou, nezapomínejme k tomu připočítat cenu za cestovní pojištění, které pokryje všechny možné nehody a ztráty.

Publikováno v <a href="https://www.lekosta.cz/ekonomika/" rel="category tag">Ekonomika</a> Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Cestovní pojištění

Nebuďte chudí

Každý máme své sny. Některé zůstanou sny navždy, ale některé se snažíme zrealizovat. Co nás většinou zastaví v cestě ke splnění našeho přání jsou peníze. Kolem peněz se točí celý náš svět.

Říká se, že kdo má hodně peněz, tak jich potřebuje ještě víc, ale co když je nemáme?

dluhy

Chodíte do práce, vyděláváte bohužel jen minimální mzdu a najednou se objeví problém, porouchá se vám auto a potřebujete nové, nebo je problém s bytem, který potřebuje rekonstrukci. Jenže, kde brát, když našetřit si by trvalo dalších x let? Musíte si půjčit.

Nedělejte si iluze, nikdo vím nepůjčí, pokud nemáte alespoň nějaký příjem a pokud nevlastníte nemovitost. A to už se nebavíme o bankách, ale o nebankovních půjčkách. Na rozdíl od bank, se dají nebankovní úvěry více přizpůsobovat individuálním potřebám, upravovat výši splátek a tím i délku splácení daného úvěru. Podmínkou je příjem, třeba i nízký, a nemovitost, kterou musíte dát do zástavy. Bez té to nepůjde, ale vlastníkem nemovitosti nemusíte být vy, stačí někdo z rodiny.

Získat půjčku oproti nemovitosti ihned, jde opravdu téměř ihned, stačí vyplnit dotazník a poslat fotky nemovitosti. Jak jsme už říkali, bez nemovitosti to opravu nepůjde. Nicméně, zvednout se z finančního dna, to je tak pozitivní krok v životě, že stojí za to ho podniknout.

Získat úvěr může vyřešit naše finanční problémy a dlouhodobé splácení nás zase až tak nezatíží.

prasátko

Finance budou vždy ovlivňovat naše životy. Pokud pracujeme, ale jen za nízkou mzdu, nemůžeme čekat, že našetříme během pár let na nové auto. Ale rozhodně to neznamená, že si nemůžete domluvit schůzku s odborníkem na finance a nechat si udělat rozbor vaší finanční situace a požádat o úvěr. Někdy i malý úvěr může nakopnout váš život úplně jiným, lepším směrem, tak proč to prostě nezkusíte. Štěstí přeje odvážným, tak hurá do toho!

Publikováno v <a href="https://www.lekosta.cz/ekonomika/" rel="category tag">Ekonomika</a> Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Nebuďte chudí

Podnikatelský úvěr známý jako hypotéka bez registru

V dnešní době se můžete setkat na trhu jak s „obyčejnými“ bankami, jejich principy a fungování jsou jistě každému z nás zřejmé, ale na druhou stranu je zde ještě několik dalších hráčů na hřišti a těmi dalšími hráči jsou právě nebankovní instituce, čili se jedná o soukromé společnosti.

Hřiště je tak velké nebo spíše tak „malé“, jaké jsou podmínky. Ty tvoří alfu a omegu celé podstaty věci. Banky se snaží klienty nalákat na svou důležitost, zatímco soukromé společnosti si toho více „dovolí“, protože to jde na jejich triko, takže proto například mohou poskytnout i hypotéku bez registru.

platební karty

Právě pod tímto názvem se však neskrývá žádný běžný spotřebitelský úvěr, který byste si mohli vzít například na stavbu domu nebo na rekonstrukci obydlí. To by platilo v případě běžného spotřebitelského úvěru, kterým by mohla být i hypotéka, čili možnost, že byste ručili nemovitostí.

Zde se setkáváme s podnikatelským úvěrem a musíme znát jeho pravidla. Každému je jasné, že podnikatelský úvěr si mohou půjčit pouze podnikatelé, živnostníci nebo firmy. Bez toho to bohužel nejde. A proč ten název? Jak jsme si řekli, tak nebankovní společnosti jsou poměrně tolerantní ke svým klientům, každý chápe, že o ně nechtějí přijít a tak přišly na metodu, že mohou půjčit lidem peníze, například i v rámci hypotéky, kdy ručíte nemovitostí, kterou dáte takzvaně do zástavy a díky tomu získáte ještě nižší úrok než u obyčejné půjčky, ale i za předpokladu, že mají záznam v registru.

mince

Záznamy se totiž z registrů mažou až po několika letech a je pravdou, že někteří lidé mají buďto starší záznam nebo se jedná o nějakou drobnost, nad kterou by se dalo přimhouřit oko. Jenomže banka vám nikdy oko nepřimhouří a tak jsou zde soukromé společnosti se svým úvěrem, které má obdobné podmínky, jaké byste v podstatě získali v bance. Dlouhá doba splatnosti a nízká splátka je samozřejmostí, stejně tak jako mnohá další pozitiva.

Publikováno v <a href="https://www.lekosta.cz/ekonomika/" rel="category tag">Ekonomika</a> Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Podnikatelský úvěr známý jako hypotéka bez registru

Nikdy to není beznadějné

Zaručeně se mnou budete souhlasit, pokud tu prohlásím, že lidský život není bez peněz dost dobře možný. Že zatímco ti, kdo peníze mají, mohou takzvaně normálně žít, ti ostatní, ti, kteří nemají peněz dost, už na tom ani zdaleka tak dobře nejsou a mohou být rádi, když se jim podaří aspoň nějak živořit ze dne na den.

A protože peníze sehrávají v naší existenci tak důležitou a téměř nezastupitelnou úlohu, musíme je mít. Tedy musíme je někde získat.

část eura

Lidé kvůli touze po penězích obvykle pracují. Tu se nechají u někoho zaměstnat a tu sami podnikají, případně obojí současně, a když ne, musí se spoléhat aspoň na nějaké ty státní dávky, případně na využívání vlastních úspor.

Jenže co když takovéto zdroje příjmů nestačí?

Když není peněz z nějakého důvodu právě dost, musí se velmi často uvažovat o nějaké půjčce. Ta totiž může pomoci komukoliv z dočasných finančních nesnází. Ovšem pochopitelně jedině v případě, že ji takový člověk od někoho získá.

eura finance

Získat půjčku totiž není zase až taková lehce zvládnutelná samozřejmost. Ten, kdo ji chce, totiž musí nejprve přesvědčit někoho z těch, kteří mu ji mohou nabídnout, že všechno vrátí tak, jak se to očekává. A záruky se v případě lidí, kteří na tom nejsou finančně dobře, dávají jen velice těžko. Protože čím se může člověk, který je pomalu nebo i docela bez peněz, zaručit za splácení, že?

Někdo takový by mohl nabídnout jako záruku snad jedině nějakou tu svoji vlastněnou nemovitost. A to je vlastně důvod, proč nemusí nikdo zůstat na suchu. Díky možnosti zaručit se zástavou nemovitosti se totiž dá sehnat aspoň hypotéka bez registru. Tomu, kdo za ni nabídne coby záruku splácení nějaký ten svůj objekt a má příjmy, které budou stačit aspoň na nejnižší splátky, se tu pomoci dostane. A to pomoci docela výhodné.

A proto je dobře, že tu takové nebankovní hypotéky jsou.

Publikováno v <a href="https://www.lekosta.cz/ekonomika/" rel="category tag">Ekonomika</a> Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Nikdy to není beznadějné

Odvážnému štěstí přeje!

Finance jsou život Nebankvnihypoteky a to k životu rozhodně potřebujeme. Bez peněz si nekoupíte jídlo, pití ani oblečení. Jistě, někdo může namítnout, že existují potravinové banky, ale ty jsou pro chudé či nemajetné, kterým i oblečení můžete darovat, a to je jistě záslužná činnost. Ale pro nás, ostatní lidičky, kteří pracují, nezbývá nic jiného, než si potřebné věci – kupovat.

peníze české

A pokud nastane situace, když si nemůžeme dovolit to, co chceme nebo potřebujeme koupit, pak nastává někdy i zlom v našem životě. Nemáme tím na mysli zrovna nákup másla a mléka, ale třeba vznikne potřeba dojíždět do zaměstnání. A zaměstnání potřebujeme, abychom zajistili obživu naší rodině. Zaměstnání a bydlení jsou základem našeho života anebo by alespoň mělo být. Pokud zrovna nejste bohatý rentiér, kterému se penízky jen sypou …

peníze investice

Nemáte práci a když se vám zrovna poštěstí ji najít a uzavřít pracovní poměr, zjišťujete, že nutně potřebujete auto. Do vzdáleného zaměstnání nejezdí běžně autobus, natož nějaké vlakové spojení a také z důvodu časových úspor je potřeba prostě auto mít. A když nejsou peníze, je to zlé. Můžete o svou vysněnou a těžce získanou práci i přijít. Nabízí se společné dojíždění s budoucími kolegy, ale stále jste závislí na druhých a jejich potřebách být v práci.

Anebo už máte dost bytu, ve kterém jste s vaší rodinou v nájmu a nájem platíte přímo nekřesťanský! Ale mlčíte, protože nemáte na výběr a každý měsíc posíláte nájemné majiteli. Ačkoliv máte za to, že složka nájemného činí již tolik, že byste snad „utáhli“ i hypoteční splátku.

Východiskem právě bývá sjednání hypotéky, kterému předchází obsáhlá konzultace s poradcem, který vás seznámí s podmínkami přiznání hypotečního úvěru a také vás upozorní na různá úskalí a čemu byste se měli a mohli vyhnout. Neskládejte ruce v klín a máte-li potřebu získat pro svou rodinu věci, jako jsou auto, byt či nové moderní bydlení v rodinném domku, oslovte společnost, která vám pomůže a poradí jak dál. Odvážnému štěstí přeje!

Publikováno v <a href="https://www.lekosta.cz/ekonomika/" rel="category tag">Ekonomika</a> Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Odvážnému štěstí přeje!

Proč zvolit raději nebankovní úvěr?

Tíživá finanční situace může postihnout neočekávaně každého z nás. V takovém případě jistě přemýšlíte, jak toto náročné období finančně překlenout. Jedním z nejracionálnějších řešení je vzít si úvěr od banky nebo nebankovní společnosti. My vám ale v tomto článku představíme hned několik důvodů, které vás utvrdí, že volba číslo dvě je ta správná. Nebankovní půjčky totiž uzavřete snadněji, rychleji a bez zbytečného papírování a tolik nenáviděné byrokracie.

podpis smlouvy

Půjčku je možné vyřídit i online

I když se služby bankovních institucí neustále modernizují a řadu úkonů jde provést v pohodlí domova, v některých případech se vám návštěva pobočky peci jenom nevyhne. A to je právě sjednání úvěru. Je tedy zapotřebí absolvovat cestu na nejbližší pobočku, ustát pohovor a vyjednat podmínky a v neposlední řadě čekat na verdikt ze strany banky. Ty povětšinou postupují ke každému žadatel individuálně a to může být problém. Schvalovací proces je zdlouhavý a mnohdy se nejasným výsledkem. U nebankovních společností podobný postup nehrozí. Půjčku totiž můžete hravě sjednat i v pohodlí vašeho domova. Stačit vám k tomu bude připojení k internetu, potřebné dokumenty a pár minut vašeho drahocenného času.

počítání financí

Benevolentnější podmínky pro každého

Přísně nastaveným podmínkám bankovních úvěrů nevyhoví každý, a i když je na trhu v současné době přebytek likvidity, přibývá zamítnutých žádostí. Pokud se žadatel někdy v minulosti ocitl v situaci, kdy nebyl schopen dostát svým závazkům, s největší pravděpodobností bude jeho jméno figurovat v některém z registrů dlužníků. Pro banku jasný signál k zamítnutí žádosti o úvěr. Nebankovní společnosti jsou ale v tomto ohledu benevolentnější a do registru buď vůbec nenahlíží, nebo neberou negativní záznam v potaz. Jeden příklad za všechny je hypotéka bez registru, která cílí právě na problémové žadatele.

Publikováno v <a href="https://www.lekosta.cz/ekonomika/" rel="category tag">Ekonomika</a> Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Proč zvolit raději nebankovní úvěr?

Znáte družstevní záložny?

Když se člověk rozhodne vzít si půjčku, může tak učinit v nejedné finanční instituci nebo si může půjčit i od lidí, a to jak cizích, tak i sobě blízkých. Pokud pak takový člověk naopak má nadbytek finančních prostředků, může se je často rozhodnout někam investovat, a i pak je může strkat do finančních ústavů nebo přímo do nějakých lidí.

Anebo je tu v obou případech i svým způsobem ‚zlatá střední cesta‘, jíž jsou družstevní záložny alias kampeličky.

V případě družstevních záložen jde vlastně svým způsobem o kombinaci obojího výše zmíněného. Jedná se o určitou formu finančních institucí, jež ale nepracují s veřejností, ale – dalo by se říci – hrají si na svém vlastním písečku.

stočené bankovky

V případě družstevních záložen se totiž jedná o družstva, o seskupení lidí, která se angažují v oblasti příjmu vkladů, poskytování úvěrů a dalších finančních nabídek určených pouze pro jejich členy, společně takovou záložnu vlastnící a řídící.

Družstevní záložny https://www.fahd.cz/druzstevni-zalozny/ jsou tu tedy od toho, aby finančně vypomáhaly, ovšem na rozdíl od bank výlučně svým vlastním členům. A chce-li tak někdo nabídky některé takové kampeličky využívat, musí se do ní přihlásit a složit členský či případně vstupní vklad a zápisné, lišící se případ od případu.

stočené dolary

Ten, kdo je členem kampeličky, pak má právo na informace o hospodaření, může se účastnit členských schůzí a klást dotazy i těm nejvyšším představitelům dané záložny. A mezi přednosti, jež takové členství má, patří třeba i to, že jsou tu všechny vklady do výše ekvivalentu sta tisíc eur na vkladatele pojištěné.

Což činí takové záložny pro leckoho z našinců atraktivními. Daleko atraktivnějšími než dříve, kdy tyto byly v posametové době zdiskreditovány častou nekompetentností jejich vedení a různými finančními machinacemi, což nejednu z nich přivedlo až k bankrotu a zániku.

Publikováno v <a href="https://www.lekosta.cz/ekonomika/" rel="category tag">Ekonomika</a> Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Znáte družstevní záložny?

Kde si půjčit?

Jsou lidé, které lze považovat za finančně zajištěné, tedy ti, kdo si za své příjmy mohou kdykoliv pořídit vše, co potřebují. A pak jsou tu naopak i ti, kdo si takový luxus nejednou nemohou dovolit, protože jim na to zkrátka to, co mají, nestačí.

A co si mají ti posledně zmínění počít, když si nemohou dovolit třeba ani ty nejpodstatnější, nejdůležitější platby, bez nichž se v podstatě ani nedá vést normální civilizovaný život?

Těm, o nichž tu právě byla řeč, zkrátka někdy nezbývá jiná možnost, než si někde nějaké ty scházející finanční prostředky půjčit. Aby se zaplatilo aspoň to, co nepočká. Protože je půjčka často lepším řešením než to, co by bylo jinak nevyhnutelné, tedy neplatičství, které bývá nejednou provázeno i hodně nepříjemnými následky.

drobné mince

A kdo půjčí člověku, který nemá ani velké příjmy, ani se nemůže dejme tomu pochlubit dobře vypadajícími registry dlužníků? Co má dělat ten, komu možná dokonce hrozí exekuce nebo už i bez nejnovější půjčky jen stěží zvládá splácení toho, co si půjčil od někoho v minulosti?

Pro někoho takového jsou tu k dispozici dost možná jedině nebankovní americké hypotéky Nebankovní hypotéky.

Nebankovní společnost, jež tyto poskytuje, totiž nedělá přílišné drahoty, a to ani v případě žadatelů, které lze označit lecjak, jen ne jako bonitní. U tohoto typ půjček se totiž za půjčené finance ručí zástavou nemovitosti, díky níž si lze půjčit až sedmdesát procent odhadní ceny této.

přeložené dolary

Aniž by tu žadatel musel cokoliv složitě prokazovat, získá peníze, jež může následně splácet třeba až po dobu třiceti let, po splátkách, jež jsou natolik nízké, že mu jejich placení nezpůsobuje žádné potíže. Úroky jsou tu příznivé, nikde žádné skryté poplatky a jiné nepříjemnosti, vše se vyřizuje rychle a pohodlně.

A ten, kdo vsadí na takovouto nebankovní hypotéku, má své jisté. A může žít stejně hodnotný život jako zaopatření lidé.

Publikováno v <a href="https://www.lekosta.cz/ekonomika/" rel="category tag">Ekonomika</a> Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Kde si půjčit?

Dobrá rada nad zlato

Můžete se sebevíc snažit, můžete plánovat dopředu, můžete se chovat jakkoli zodpovědně a stejně vám někdo, nebo něco, udělá čáru přes rozpočet. Jste podnikatel? Pak to znáte na vlastní kůži. Pracu je ete, vyrábíte, dodáváte a odběratel na druhé straně například ohlásí insolvenci. Ano, máte možnost se v insolvenčním řízení přihlásit o náhradu, ale je jistota, že jí dostanete? A pokud ano, za jak dlouho? Lidově se tomu říká smůla, ale bohužel na to vy jen stěží můžete reflektovat. Co zbývá? správné financováníZa vás nikdo poplatky, pojištění, povinné platby, výplaty mezd, nákup materiálu a jiné nezbytné záležitosti, neuhradí. Je jedno, jestli jste v tu chvíli smutní, je jedno jestli jste rozčilení, ale bohužel, čas nejde zastavit! To, že neplatí jiní, neopravňuje vás, abyste také neplatili! Můžete navštívit vaši banku, zeptat se jaké jsou možnosti a co pro vás může udělat. Někdy mnoho, někdy a to ve většině případů, vůbec nic. Proč? Jak máte vysoké daňové přiznání? Nic moc? Vidíte a jsme u toho! Banky preferují pouze bonitní klienty a ti ostatní si musí nějak poradit sami. Co to v praxi znamená, poradit si sám? Znamená to obrátit se na solidní nebankovní společnost, která nemá přehnané nároky a dokáže pomoct v tu chvíli, když to klient potřebuje!pomáháme potřebným

Způsob se vždy najde

Není to jenom záplata na momentální finanční nevyrovnanost, je to kvalitní úvěrový produkt, co bezesporu překvapí. Zkuste našíamerickou hypotéku bez dokládání příjmůa budete žasnout. Ano, žasnout, protože tak komplexní služby poskytuje jen opravdu málokdo! Stačí na našich stránkách vyplnit jednoduchý online formulář, stačí zaslat pár fotografií zastavované nemovitosti a čekat. Obratem budete kontaktováni finančním specialistou, který vás provede jednoduchým procesem, až k podpisu smlouvy. Nemáte se čeho bát, vždy je to o klientovi, o jeho rozhodnutí a jeho přáních, nebo požadavcích.

Publikováno v <a href="https://www.lekosta.cz/ekonomika/" rel="category tag">Ekonomika</a> Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Dobrá rada nad zlato

Pracovní místa pro cizince

Poslední údaje, které veřejnost dostala hovoří o sedmi stovkách tisíc zaměstnanců, kteří v naší malé zemi vydělávají peníze. Zveřejněná tabulka na jistém serveru hovoří zcela jasnou řečí. Na prvním místě jsou Slováci, na druhém Ukrajinci. Což je jistě zajímavá informace, jen jaksi chybí údaj o Asiatech. Že by již všichni, jak zde jsou, jeden vedle druhé měli naši národnost?
Dělníci z továrny
Český statistický úřad(ČSÚ) hovoří skoro stejnými čísly. Takže oficiálně je u to nás šest set devadesát osm tisíc lidí, kteří sem přijeli z ciziny a prý jsou velmi důležití pro naši ekonomiku. Tento úřad uvádí už i Asiaty.
Mimochodem, tato čísla se týkají cizinců, kteří jsou zde hlášeni oficiálně. Ti neoficiální, kteří jsou zde načerno, ti se bohužel nikde neevidují, takže přesné údaje chybí. I ty přibližné. Obrázek si sice udělat lze, ale je fakt, že může být více či méně zkreslený.
Takže nedávno provedli celníci spolu s policií razii na jisté nejmenované stavbě jisté nejmenované firmy. Majitel stavby, a i další lidé nebyli asi včas o této akci informováni, a proto nestihli včas „černé duše“ uklidit. Takže se do rukou policie dostalo sto devadesát osm cizinců a z nich osmdesát šest nemělo ani povolení k činnosti, ani povolení k pobytu. Jaký byl postih majitele stavby a zaměstnavatele článek cudně smlčel, zato cizinci byli údajně vyhoštěni. Kdo chce ať věří, kdo chce ať nevěří.
V každém případě, my se vrátím k číslům.
Tak tedy za Slováky a Ukrajinci následují Poláci, pak Rumuni, Bulhaři a Maďaři. Pokud vás zajímají přesná čísla, pak je to 191 418 Slováků, 152 699 Ukrajinců a 45 187 Poláků.
Dělníci na stavbě
Další čísla jsou již zbytečná a nejsou tolik zajímavá.
Stále hovoříme o zaměstnancích, ale další a další zde podnikají, nebo se tak alespoň tváří. A další se sem hrnou skoro v zástupech. Je vidno, že je naše zem skutečně mlékem a strdím oplývající. Nu, a proto asi nemá kde náš člověk pracovat.   

Publikováno v <a href="https://www.lekosta.cz/ekonomika/" rel="category tag">Ekonomika</a> Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Pracovní místa pro cizince